Israël bestookt woningen van Hamas-leiders in Gaza

16/07/14 om 02:59 - Bijgewerkt om 02:59

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben in Gaza-stad de woning gebombardeerd van Mahmoed al-Zahar, een van de leidinggevende figuren binnen de islamistische organisatie Hamas.

Israël bestookt woningen van Hamas-leiders in Gaza

Een man die gewond is geraakt bij een Israëlische luchtaanval wordt afgeleverd bij een ziekenhuis in Gaza-stad. © BELGAIMAGE

Dat hebben Israëlische functionarissen meegedeeld. Op het moment van de luchtaanval bevond zich niemand in het gebouw, zo melden de veiligheidsdiensten. Volgens getuigen werd de vier verdiepingen tellende woning door minstens twee projectielen getroffen. Ook een moskee en de omliggende gebouwen werden daarbij beschadigd.

De Israëlische veiligheidsdiensten zeggen dat op de negende dag van de operatie 'Protective Edge' ook de woningen van nog enkele andere belangrijke Hamas-leden bestookt werden. Zo werd in Gaza-Stad de woning van Bassem Naim werd geraakt. In Jabalia, in het noorden van de Gazastrook, werden de huizen van gewezen minister van Gezondheid Fathi Hammad en van Hamas-verkozene Ismail al-Ashqar getroffen. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners