Israël beschiet Libanon na raketaanval

29/12/13 om 09:33 - Bijgewerkt om 09:33

In het noorden van Israël zijn twee Katjoesja-raketten ingeslagen die waren afgevuurd uit buurland Libanon. Het Israëlische leger antwoordde met artillerievuur.

Israël beschiet Libanon na raketaanval

© AFP

De Israëlische politiewoordvoerder Micky Rosenfeld verklaarde dat de twee raketten terechtkwamen in een open veld nabij de grensstad Kiryat Shmona. In de buurt waren luide explosies te horen. Er vielen geen slachtoffers en er is ook geen materiële schade.

Het was van augustus geleden dat er nog raketten uit Libanon in Israël insloegen. Israël reageerde daarop met een luchtaanval op een Palestijns vluchtelingenkamp ten zuiden van Beiroet. Het is niet duidelijk wie er nu achter de nieuwe aanval schuilgaat.

Spanningen

De spanningen aan de Israëlisch-Libanese grens zijn opnieuw opgelopen nadat eerder deze maand een Israëlische soldaat werd doodgeschoten door een Libanese sluipschutter. Sinsdien verkeren beide landen in verhoogde staat van waakzaamheid aan de grens.

Tijdens de Libanonoorlog van 2006 had de pro-Iraanse Hezbollahmilitie duizenden raketten op het noorden van Israël afgevuurd. Sindsdien was het aan de grens overwegend rustig. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners