IS: 'Soldaten van het kalifaat viseerden hoofdstad van verdorvenheid'

14/11/15 om 12:30 - Bijgewerkt om 12:37

De islamistische terreurgroepering Islamitische Staat heeft de bloedige aanslagen in Parijs opgeëist. 'Alle lof en verdienste gaat naar Allah', zo schrijft IS.

IS: 'Soldaten van het kalifaat viseerden hoofdstad van verdorvenheid'

© AFP

De islamistische terreurgroepering Islamitische Staat (IS) heeft de bloedige aanslagen in Parijs, waarbij minstens 128 mensen zijn omgekomen, opgeëist in een officiële mededeling.

Het zijn "soldaten van het kalifaat, aan wie Allah de kracht en de overwinning geeft, die tot doelwit de hoofdstad van de gruwel en de verdorvenheid hebben genomen, waar de vlag van het kruis in Europa wordt gedragen, Parijs", luidt die mededeling.

Het zou gaan om acht daders die de doelwitten "minutieus" hebben uitgekozen. Het voetbalstadion Stade de France "voor de match van de kruisvaarderslanden Frankrijk en Duitsland waar de imbeciel van Frankrijk François Hollande op aanwezig was", de concertzaal Bataclan "waar een honderdtal ongelovigen verzameld waren voor een feest van verdorvenheid", alsook "andere doelwitten in het tiende, elfde en achttiende arrondissement, en dit tezelfdertijd". "Parijs heeft onder zijn voeten gebeefd...Alle lof en verdienste gaat naar Allah", schrijft IS. (Belga/TE)

Onze partners