IS publiceert nieuw filmpje waarin aanslagen verheerlijkt worden

23/11/15 om 18:40 - Bijgewerkt om 18:40

De terreurorganisatie slaat zich via Twitter op de borst over de terreurdreiging en de bijbehorende veiligheidsmaatregelen in Parijs en Brussel.

IS publiceert nieuw filmpje waarin aanslagen verheerlijkt worden

© BELGAIMAGE

Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft een nieuw filmpje gepubliceerd waarin de aanslagen in Parijs verheerlijkt worden. Daarin komt ook een tot nog toe onbekende Belgische Syrië-strijder aan het woord. Dat meldt Syrië-kenner Pieter Van Ostaeyen op Twitter.

De terreurorganisatie slaat zich via Twitter ook op de borst over de terreurdreiging en de bijbehorende veiligheidsmaatregelen in Parijs en Brussel, aldus Van Ostaeyen.

"Eén van de belangrijkste IS-accounts op Twitter meldde met trots dat ze erin geslaagd waren twee Europese grootsteden volledig te verlammen" zegt Van Ostaeyen. "Twee steden die tot voor kort bruisten van leven en industriële activiteit, klonk het bij hen."

Daarnaast publiceerde IS een filmpje waarin vier Syriëstrijders geïnterviewd worden, aldus Van Ostaeyen. "Het gaat om een Tadzjiek, twee Algerijnen en een tot voor kort onbekende Belg, Abu Qatada al-Beljiki. Wie het is, is onduidelijk, maar het gaat om een zeer jong iemand. De jongere broer van Abdelhamid Abaaoud is het vrijwel zeker niet."

(Belga/TE)

Onze partners