IS-opperbevelhebber gedood in strijd om Kobane

02/12/14 om 16:54 - Bijgewerkt om 16:54

Op de 78ste dag van de strijd om Kobane zou de opperbevelhebber van Islamitische Staat (IS), Asadullah al-Shishani - 'de Tsjetsjeen' - gedood zijn.

IS-opperbevelhebber gedood in strijd om Kobane

© AFP

In het zuidoosten van Kobane is een belangrijke gezagvoerder van Islamitische Staat (IS), Asadullah al-Shishani bij gevechten gedood. Dat meldde het mediacenter van People's Defense Units (YPG) uit het Syrische Koerdistan op sociaal netwerk Twitter.

Ook Kobane News, zowaar uitgegroeid tot propagandamachine van het andere front, bevestigde het nieuws op de microblog. 'Hevige gevechten gingen door aan oostelijk en zuidelijk front in Kobane gisteren. YPG-troepen doodden commandant Abdullah Shishani (Tsjetsjeen)', luidt het.

'De Tsjetsjeen'

Volgens het persbericht van de YPG ging de strijd om Kobane de 78ste dag in. Maar de troepen zouden de terreurbeweging aan alle fronten zware klappen hebben toegediend. Toch houden de mortieraanvallen van IS in het stadscentrum aan.

'Aan het oostelijke front van Kobane waren hevige gevechten tussen onze troepen en de terroristen aan de gang, in de zone Sukul Hal en de buurt Kaniya Kurda. Bij intense en langdurige confrontaties werden acht terroristen gedood', schrijft de organisatie in een statement.

'Ook aan het zuidoostelijke front ging de strijd tot vroeg in de ochtend door. Vijftien terroristen lieten het leven, onder wie een belangrijke commandant bekend als Asadullah al-Shishani (de Tsjetsjeen).'

In andere operaties de afgelopen nacht werden nog vijftien andere terroristen gedood, aldus de YPG. Zelf zouden zij drie van hun strijders verloren hebben.

Lees meer over:

Onze partners