'IS onthoofdt tweede Amerikaanse journalist'

02/09/14 om 19:35 - Bijgewerkt om 20:59

De Islamitische Staat (IS) heeft een een video online gezet, waarop te zien is hoe militanten de Amerikaanse journalist Steven Sotloff onthoofden.

'IS onthoofdt tweede Amerikaanse journalist'

Onthoofding IS © Site

De terreurorganisatie Islamitsche Staat (IS) heeft een nieuwe video vrijgegeven waarop te zien is hoe de Amerikaanse journalist Steven Sotloff (31) wordt onthoofd. Dat schrijft SITE.

Twee weken geleden zorgde IS al voor commotie en verontwaardiging door een video op het net te zetten die toonde hoe de fotojournalist James Foley, eveneens een Amerikaan, werd onthoofd. In dat filmpje was Sotloff eventjes te zien. IS dreigde ermee Sotloff te doden indien de VS bleef doorgaan met luchtaanvallen op het noorden van Irak.

Brits accent

De nieuwe video vertoont veel gelijkenissen met de onthoofdingsvideo van Foley. Ook Sotloff draagt een oranje 'Guantanamo-uniform' en zit op zijn knieën. De beul is opnieuw helemaal in het zwart gekleed en opvallend, spreekt met een Brits accent.

Na de onthoofding wordt opnieuw een gevangene, een Brit deze keer, voorgesteld die het volgende slachtoffer kan zijn. De IS-militant richt zich ook rechtstreeks tot de Amerikaanse president Barack Obama. "Vanwege jouw arrogant buitenlandbeleid, ben ik terug", klinkt het. Hij eindigt zijn boodschap met de woorden: " Net als jullie raketten ons volk blijven raken, blijft ons mes de halzen van jullie volk doorklieven".

Het Witte Huis liet weten voorlopig de de authenticiteit van de video niet te kunnen bevestigen.

Sotloff werd vorig jaar ontvoerd in Syrië. Hij schreef onder meer voor Time Magazin, The Christian Science Monitor en World Affairs Journal.

Lees meer over:

Onze partners