"IS onthoofdde twaalf mensen in Sirte"

15/08/15 om 16:27 - Bijgewerkt om 16:23

Leden van de terreurorganisatie Islamitische Staat hebben in de Libische stad Sirte twaalf strijders onthoofd en gekruisigd.

"IS onthoofdde twaalf mensen in Sirte"

© belga

Dat meldt het persbureau van de door de internationale gemeenschap erkende Libische regering.

Sinds dinsdag woedt er tussen IS en lokale strijders een bloedige strijd voor de controle over (een deel van) Sirte, de geboortestad van de verdreven en vermoorde dictator Moammar Khadafi.

Volgens het persbureau LANA werden ook 22 strijders geëxecuteerd die in een ziekenhuis verzorgd werden. Lokale bronnen maken gewag van een "echte oorlog" en de ambassadeur van Libië in Frankrijk spreekt van een "bloedbad" met reeds 150 tot 200 doden. Volgens een lokale functionaris wordt er vooral in de oostelijke wijk Trois gevochten en loopt de dodentol op. Sirte is al langer deels in handen van IS-strijders.

De niet-erkende autoriteiten in de hoofdstad Tripoli kondigden dinsdag een "bevrijdingsoperatie voor Sirte" aan waarbij jongeren en inwoners de strijd opnemen, gesteund vanuit de lucht. In Tripoli zwaait een islamistische regering de scepter met eigen instellingen. In het oosten zit de erkende regering in Tobroek. Tussen hen in maakt IS gebruik van het machtsvacuüm. (Belga/JH)

Lees meer over:

Onze partners