IS eist aanval op Duitse treinreizigers op

18/07/16 om 23:21 - Bijgewerkt op 19/07/16 om 10:41

In de Duitse deelstaat Beieren heeft een 17-jarige in een trein reizigers aangevallen met een bijl. Er vielen viere zwaargewonden, meldt de politie. De 17-jarige kwam om tijdens een confrontatie met de politie. De islamitische terreurgroep IS heeft de aanval opgeëist.

IS eist aanval op Duitse treinreizigers op

Archiefbeeld van een Duitse trein © REUTERS

De islamitische terreurgroep IS heeft de aanval op duitse treinreizigers opgeëist. Via zijn nieuwsagentschap Amaq, laat het weten dat de aanval gepleegd werd door een van zijn strijders, zo meldt Belga.

In de buurt van Würzburg, in de Duitse deelstaat Beieren, ging de jongere in een regionale trein reizigers te lijf met een bijl en een mes. Duitse media hadden het eerst over 21 gewonden, maar de politie stelt die cijfers naar beneden bij. Er vielen vier zwaargewonden, aldus een politiewoordvoerder. Daarnaast is er één lichtgewonde. 14 passagiers, die in dezelfde coupé zaten, bleven fysiek ongedeerd, maar sommigen zijn in shock.

De trein was op weg van Treuchtlingen naar Würzburg.

De dader werd doodgeschoten door de politie, meldt de minister van Binnenlandse Zaken van Beieren, Joachim Herrmann. De 17-jarige, een Afghaanse asielzoeker, was volgens de minister Heidingsfeld op de vlucht geslagen, maar werd door de politie opgespoord. De jongeman had, nog altijd volgens Herrmann, de politie aangevallen, waarna hij doodgeschoten werd. Het motief van de jongeman, die als onbegeleide minderjarige naar Duitsland kwam, is onduidelijk.

(Belga/RR)

Onze partners