Video | Wereld

IS bedreigt VS: ‘We zullen jullie allemaal in bloed verdrinken’ (video)

Terreurorganisatie Islamitische Staat, IS, heeft een videoboodschap de wereld ingestuurd waarin het de Verenigde Staten bedreigt. De VS heeft recent verschillende luchtaanvallen uitgevoerd in delen van Irak, die de IS had veroverd.

De IS waarschuwt de VS nu dat het eender waar Amerikanen zal aanvallen, als één van die luchtaanvallen militanten van de Islamitische Staat raakt. In het filmpje verschijnt de Amerikaanse vlag met daarbij de tekst “We will drown all of you in blood”, ofwel “We zullen jullie allemaal in bloed verdrinken”.

Verder is er een foto van een Amerikaan te zien die tijdens de bezetting van Irak werd onthoofd en slachtoffers van sluipschutters. De Islamitische Staat legde de focus tot nu toe op het veroveren van land in Irak en Syrië voor hun zelf uitgeroepen kalifaat. Nooit eerder hebben ze Westerse doelen bedreigd.

De Islamitische Staat, IS, heeft een videoboodschap de wereld ingestuurd waarin het de Verenigde Staten bedreigt. De VS heeft recent verschillende luchtaanvallen uitgevoerd in delen van Irak, die de IS had veroverd. De IS waarschuwt de VS nu dat het eender waar Amerikanen zal aanvallen, als één van die luchtaanvallen militanten van de Islamitische Staat raakt. In het filmpje verschijnt de Amerikaanse vlag met daarbij de tekst “We will drown all of you in blood”, ofwel “We zullen jullie allemaal in bloed onderdompelen”. Verder is er een foto van een Amerikaan te zien die tijdens de bezetting van Irak werd onthoofd en slachtoffers van sluipschutters. De Islamitische Staat legde de focus tot nu toe op het veroveren van land in Irak en Syrië voor hun zelf uitgeroepen kalifaat. Nooit eerder hebben ze Westerse doelen bedreigd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content