Irak bombardeert per ongeluk Bagdad

06/07/15 om 16:01 - Bijgewerkt om 16:01

Door een technisch mankement is een raket van een Iraakse gevechtsvliegtuig terechtgekomen op meerdere huizen in Bagdad. Daarbij zouden minstens zeven doden zijn gevallen.

Irak bombardeert per ongeluk Bagdad

Bagdad, Irak © Reuters

In het Iraakse Bagdad zijn zeven mensen om het leven gekomen bij de explosie van een bom, die door een 'technisch probleem' is losgekomen van een Iraaks gevechtsvliegtuig. Dat is vernomen bij veiligheids- en gezondheidsverantwoordelijken.

'Een van de bommen (aan boord van het Soechoj-vliegtuig) kwam vast te zitten door een technisch probleem en is op drie woningen in Bagdad al-Jadida gevallen toen het toestel terug naar de basis vloog', legde een woordvoerder van de veiligheidsdiensten, generaal Saad Maan, uit in een persbericht.

De Iraakse luchtmacht is sterk betrokken bij de campagne tegen terreurgroep Islamitische Staat (IS), die vooral soennitische gebieden in het westen en noordwesten van Irak controleren. Bagdad is volledig onder controle van de regering. Niettemin vonden er verschillende zelfmoordaanslagen en bomaanslagen met auto's plaats, vooral gericht op sjiitische burgerdoelen. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners