Iowa: Donald Trump vol vertrouwen naar New Hampshire: internet wentelt zich in leedvermaak

02/02/16 om 09:20 - Bijgewerkt om 11:15

Donald Trump maakte er in zijn campagne een gewoonte van om de wereld onder te verdelen in 'winners' en 'losers'. Tot voor kort rekende hij zichzelf tot de eerste categorie. Internetgebruikers wereldwijd doen nu het tegenovergestelde. Trump zelf kijkt 'vol vertrouwen' uit naar de voorverkiezing in New Hampshire.

Iowa: Donald Trump vol vertrouwen naar New Hampshire: internet wentelt zich in leedvermaak

© Reuters

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft tot dusver een opmerkelijke campagne gereden. Hij zoog aan de Republikeinse kant alle media-aandacht naar zich toe met speeches waarin hij voluit ten aanval trok tegen Mexicaanse immigranten, China, en het (partij)establishment. De wereld deelde hij grofweg op in in twee kampen. Langs de ene kant de 'winners' en aan de andere kant de 'losers'.

'Het is een strategie die van bij het begin het potentieel had om in zijn gezicht te ontploffen', klinkt dat bij de nieuwwsite Politico.

Dat Trump vandaag verslagen werd door Ted Cruz, was voor internetgebruikers wereldwijd de aanleiding om The Donald nu een koekje van eigen deeg te geven.

Oude tweets van Trump worden opnieuw opgerakeld, en krijgen nu een andere bijklank.

Verder zijn er veel memes en cartoons die spotten met de nederlaag van de presidentskandidaat.

'Vol vertrouwen naar New Hampshire'

Trump zelf gaf een opmerkelijke speech, omdat hij er opvallend nederig in was. Want ondanks de nederlaag, hangt hij nog niet in de touwen. Naar eigen zeggen kijkt hij vol vertrouwen uit naar de voorverkiezing in New Hampshire.

De nieuwssite Vox.com ziet hierin een strategie om -in tegenstelling tot de vorige, bombastische, toespraken, zo weinig mogelijk media-aandacht te krijgen.

Onze partners