'International Herald Tribune' wordt 'International New York Times'

26/02/13 om 03:43 - Bijgewerkt om 03:43

Eén van de meest prestigieuze namen in de internationale mediawereld verdwijnt binnenkort. De International Herald Tribune wordt omgedoopt tot International New York Times.

'International Herald Tribune' wordt 'International New York Times'

© Reuters

Dat maakt het moederbedrijf New York Times Company bekend. Volgens voorzitter Arthur Sulzberger Jr. is dit "een logische volgende stap om een breder internationaal bereik te hebben".

Door de digitale revolutie is de NYT niet langer uitsluitend een Amerikaanse referentie, maar een bron van informatie op wereldschaal geworden. "We willen nu van deze kans gebruik maken om een internationaal publiek aan te trekken van digitale abonnees en adverteerders", zei Sulzberger.

De naamswissel is voor later dit jaar gepland, al ligt een concrete datum nog niet vast. Tegelijk zal ook een mobiele versie worden gelanceerd.

Uitbreiding in Europa en Azië

De International Herald Tribune vierde vorig jaar nog zijn 125ste verjaardag. Tussen 1967 en 2003 was de krant co-eigendom van de New York Times en de Washington Post.

De NYT kocht nadien het aandeel van zijn concurrent over. De New York Times en International Herald Tribune tellen samen zowat 1100 journalisten. Het zou niet de bedoeling zijn dat er banen sneuvelen. Integendeel: de groep denkt aan uitbreiding in Europa en Azië. De krant verschijnt in 160 landen. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners