Informele gesprekken tussen VVD, PVV en CDA

28/07/10 om 15:49 - Bijgewerkt om 15:49

De drie partijen gaan na of het mogelijk is een rechts kabinet te vormen.

In Nederland blijven CDA, VVD en PVV praten over de vorming van een rechts kabinet. De fractieleiders Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) zijn al enkele dagen informeel in gesprek.

Informateur Ruud Lubbers had de drie partijen vorige week gevraagd de mogelijkheden van een rechts kabinet na te gaan en hem daarover een verslag te bezorgen.

Vorige zaterdag besliste het CDA om de informele besprekingen zonder voorwaarden te beginnen. Maar als er echt zou onderhandeld worden, stelt de partij wel enkele voorwaarden aan de PVV, de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders.

Vlak na de verkiezingen had Verhagen nog geweigerd om met de PVV en VVD rond de tafel te gaan zitten om de mogelijkheden van een rechts kabinet te verkennen.

Intussen hebben Rutte, Wilders en Verhagen al verschillende malen overleg gepleegd. Er wordt ook gespeculeerd over een minderheidskabinet van VVD en CDA, een mogelijkheid die Lubbers ook naar voor had geschoven. Die coalitie zou dan gedoogd worden door de PVV.Lees meer over:

Onze partners