Indringer Witte Huis gearresteerd

20/04/15 om 08:17 - Bijgewerkt om 08:17

In Washington is een man opgepakt die het Witte Huis trachtte binnen te dringen. Hij had een 'onschadelijk' pakje bij zich.

Indringer Witte Huis gearresteerd

© REUTERS

In Washington is zondagavond laat (plaatselijke tijd) een man gearresteerd die over het hek van het Witte Huis was geraakt, zo heeft de krant Washington Post gemeld op gezag van de Geheime Dienst, die over de veiligheid van de president en zijn gezin moet waken.

Meteen gevat

Omstreeks 04u25 Belgische tijd klom iemand over het hek aan de zuidelijke zijde van de presidentiële ambtswoning, de zijde die op het Washington Monument uitgeeft. Leden van de Geheime Dienst konden de man meteen vatten en gevangen zetten, zo citeerde de krant woordvoerder Brian Leary van de Secret Service.

Pakje

De indringer had een pakje bij zich dat na onderzoek "onschadelijk" bleek te zijn. Om wie het gaat, is nog niet duidelijk, meldde nieuwszender Fox. De laatste tijd is de Geheime Dienst in opspraak gekomen, zeker nadat iemand die een mes bij zich had er zelfs in was geslaagd het gebouw binnen te dringen. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners