Indiase schooldirecteuren en koks moeten maaltijden voorproeven

18/07/13 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:34

In de Indiase staat Bihar kregen schooldirecteuren en koks het bevel om de schoolmaaltijden voor te proeven nadat 23 schoolkinderen stierven aan een voedselvergiftiging.

Indiase schooldirecteuren en koks moeten maaltijden voorproeven

© Reuters

In de Indiase staat Bihar hebben schooldirecteuren en koks het bevel gekregen om de maaltijden te proeven voor het aan de scholieren wordt geserveerd. De maatregel volgt op het overlijden van 23 schoolkinderen aan een voedselvergiftiging.

De scholieren van een basisschool in het district Saran werden ziek nadat ze het middagmaal op school hadden gegeten. Uit eerste elementen van het onderzoek bleek dat de container die gebruikt werd in de bereiding, eerder zou gebruikt zijn om een insecticide in op te slaan, aldus een lokale magistraat. Forensische testen moeten meer duidelijkheid brengen.

Directrice op de vlucht

De overheid van Bihar publiceerde een nota in alle lokale kranten, die de directeurs en koks van staatsscholen beveelt om maaltijden te proeven voor ze aan de kinderen worden opgediend. Tegen zij die de regel niet opvolgen, zal strikte actie ondernomen worden, klonk het.

De politie diende een klacht in tegen de directrice van de school en haar echtgenoot, die een winkel uitbaatte en levensmiddelen aan de school leverde. Beiden zouden op de vlucht zijn.

Rellen

De tragische gebeurtenis lokte rellen uit. Honderden mensen kwamen op straat en staken een bus in brand. Ze beschadigden ook privéwoningen en versperden wegen en spooroverwegen, zo meldt de BBC. De woedende demonstranten achtervolgden bovendien politieke leiders die opriepen om de betogingen te staken. (Belga/SD)


Onze partners