India voert strijd tegen armoede op

28/02/11 om 14:55 - Bijgewerkt om 14:55

De Indische regering is van plan het budget voor sociale projecten te verhogen met 17%. Tegen 2012 verwacht India een totale economische groei van 9%.

India voert strijd tegen armoede op

© epa

India, dat al lange tijd kampt met armoedeproblemen, kreeg vorig jaar nog heel wat kritiek over zich heen bij de organisatie van de 19e Commonwealth Games. Zo werden honderden armen verdreven om plaats te maken voor de vierjaarlijkse spelen, die de belastingbetaler overigens zo'n slordige 1,8 biljoen (1.800.000.000.000) euro kostten.

Pranab Mukherjee, de Indische minister van Financiën, heeft nu beloofd actie te ondernemen op vlak van voedselveiligheid en ook de sociale budgetten te verhogen. "Dit land is lang genoeg getekend door honger en voedingstekorten".

De minister zei dat een voedselzekerheidsnota - die goedkope voeding voor armen moet garanderen - snel zal worden onder handen genomen in het parlement. Hij kondigde ook een stijging aan van de onderwijs- en gezondheidsfondsen tot 4,3 biljoen euro. De sociale fondsen zouden ook toenemen met 17%.

Mukherjee verwacht een totale economische groei voor zijn land van 9% tegen 2012.

Lees meer over:

Onze partners