India bouwt eerste 'wolkenkrabbertempel' ter wereld

17/11/14 om 08:57 - Bijgewerkt om 08:55

In de voor hindoes heilige stad Vrindavan gaat de eerste Indiase 'wolkenkrabbertempel' gebouwd worden. India zoekt opnieuw verbinding met haar spirituele dimensie. Letterlijk.

India bouwt eerste 'wolkenkrabbertempel' ter wereld

© /

De blauwwitte Chandrodaya Mandir, ter ere van hindoegod Krishna, moet zowat 210 meter hoog in de hemel reiken, zo berichtten Indiase media. De tempel is ontworpen door de Hare Krishna-beweging, die officieel Internationale Maatschappij voor Krishna-bewustzijn (ISKCON) heet.

De Indiase president Pranab Mukherjee sprak bij de eerste steenlegging van een "architectonisch wonder", aldus de krant Asian Age. "Gezien we nu van een ontwikkelingsland naar een ontwikkeld land evolueren, zal er een immense druk zijn op ons socio-economisch en moreel weefsel. Het is daarom belangrijk dat we opnieuw in verbinding komen met onze spirituele dimensie."

Volgens de krant Times of India brengt een lift in de 70 verdiepingen tellende tempel de bezoekers naar een observatieplatform. De tempel moet binnen vijf jaar voltooid zijn. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners