Independence Party boekt grote winst bij lokale verkiezingen Engeland

03/05/13 om 09:58 - Bijgewerkt om 09:58

De eurokritische UK Independence Party (UKIP) heeft grote winst geboekt bij de lokale verkiezingen in Engeland en Wales.

Independence Party boekt grote winst bij lokale verkiezingen Engeland

© Reuters

De eurokritische UK Independence Party (UKIP) heeft grote winst geboekt bij de lokale verkiezingen in Engeland en Wales, zo heeft de commerciële zender SkyNews bericht.

De partij van Europarlementslid Nigel Farage zegt dat ze wel meer dan 100 zetels zal veroveren in gemeente- en stadsraden, en noemt zichzelf reeds de "officiële oppositie".

Zo werd de UKIP de tweede grootste partij in Lincolnshire, waar de Tories van premier David Cameron hun meerderheid verloren. Ook verloren de Conservatieven hun meerderheid in Gloucestershire.

Bij tussentijdse parlementsverkiezingen in South Shields behield de Arbeidspartij haar zetel, al zag Labour zijn meerderheid slinken. De UKIP was in dat district goed voor 24 procent van de stemmen. De Conservatieven vlagden als derde af, terwijl de meeregerende LiberaalDemocraten naar de zevende plaats werden afgestraft.

Het betrof de zetel van de vroegere minister van Buitenlandse Zaken David Milliband die ontslag heeft genomen. Zijn opvolger is Emma Lewell-Buck. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners