Inbraak bij Nederlandse columniste die in Turkije werd opgepakt

25/04/16 om 16:25 - Bijgewerkt om 16:26

Terwijl de Nederlands-Turkse columniste Ebru Umar wordt vastgehouden in Turkije omdat ze president Recep Tayyip Erdogan zou hebben beledigd, is er ingebroken in haar huis in Amsterdam.

Inbraak bij Nederlandse columniste die in Turkije werd opgepakt

Ebru Umar © Belga Image

Bovendien is haar oude laptop gestolen en is op een muur in haar kamer het woord 'hoer' geschilderd. Dat meldt de krant Metro, waar Ebru Umar voor werkt. Haar buurman had haar vanochtend laten weten dat haar voordeur was geforceerd en het huis overhoop gehaald. De politie van Amsterdam heeft de inbraak bevestigd, meldt het weekblad Elsevier.

Volgens de politie is het nog niet duidelijk of er een verband is tussen de inbraak en de arrestatie van de columniste in Turkije. Umar zelf gelooft niet in toeval, zij spreekt van een intimitatiepoging.

Volgens de politie is het nog onduidelijk of er een verband is tussen de inbraak en de arrestatie van de columnist. Zelf weet ze zeker dat er een link is met de zaak in Turkije.

Opgepakt

Ebru Umar werd afgelopen zaterdag opgepakt in de Turkse badplaats Kusadasi, naar eigen zeggen vanwege haar tweets over de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

Ze mocht zondagmiddag het plaatselijke politiebureau weer verlaten, maar ze mag het land voorlopig niet uit.'Ik bevind me momenteel in een draaikolk', liet ze aan Metro weten. Er gebeurt zoveel, maar ik zit hier vast.' (KVDA)

Onze partners