In beeld: Waarom Amerikanen mensen doodschieten: 'Mijn broer wilde mijn cheeseburger'

13/06/16 om 10:43 - Bijgewerkt om 12:00

Parents Agains Gun Violence, een Amerikaanse vereniging die voor strengere wapenwetten ijvert, deelt elke maand de redenen die opgegeven worden door daders van schietpartijen.

De aanslag op de holebi-club in Orlando is de tweede aan IS gelinkte aanslag op Amerikaanse bodem. Deze aanslag is niet te vergelijken met de vele gevallen van wapengeweld in de VS, die gelinkt worden aan de erg vrije wapenwetten daar. Toch wakkert ook dit weer de discussie over strengere wapenwetten aan. President Barack Obama ervaart het als erg frustrerend dat hij niets kan veranderen in die zin, ook binnen zijn eigen partij krijgt hij niet voldoende beweging. In zijn reactie op de aanslag - het moet minstens zijn 20e zijn in zijn soort, aldus CNN - benadrukte hij opnieuw zijn wil om dat te veranderen. 'We moeten beslissen of dit het land is dat we willen zijn. Actief niets doen, is ook een beslissing.'

Naar aanleiding van deze aanslag duiken op sociale media de plaatjes op die Parents Against Gun Violence maandelijks deelt. De vereniging die ijvert voor strengere wapenwetten verzamelt de reacties van daders van schierpartijen. Waarom Amerikanen mensen doodschieten, dus.

Lees meer over:

Onze partners