In beeld: Sneeuwstorm raast over New York

03/01/14 om 14:17 - Bijgewerkt om 16:02

Een zware sneeuwstorm raast over het noordoosten van de Verenigde Staten. In New York blijven alle scholen dicht en is ook het hoofdkwartier van de Verenigde Naties gesloten.

De zware sneeuwstorm die door delen van de Verenigde Staten raast, zorgt ook voor problemen in New York. Daar blijven alle scholen dicht. Ook het hoofdkwartier van de Verenigde Naties blijft uit voorzorg gesloten, zo deelde een woordvoerder mee.

In de nacht van donderdag op vrijdag viel in New York twaalf centimeter sneeuw. De komende uren wordt daar nog tien centimeter bovenop verwacht. Gouverneur Andrew Cuomo heeft in de staat New York de noodtoestand afgekondigd. Meer dan 4.000 vluchten werden al geannuleerd.

'Blijf zoveel mogelijk binnen', aldus de kersverse New Yorkse burgemeester Bill de Blasio.

Vertraging Brussels Airport

De sneeuwstorm veroorzaakt ook vertragingen op Brussels Airport. Dat zegt woordvoerder Jan Van der Cruysse. Door de zware storm zijn in de VS zowat drieduizend vluchten geannuleerd.

"Er zijn geen vluchten naar Brussels Airport afgelast. Alle vluchten uit Toronto, Washington, Philadelphia en vanuit de luchthavens in New York zijn netjes toegekomen of nog onderweg, sommige op tijd, andere met tot drie à vier uur vertraging".

Brussels Airport raadt alle passagiers aan toch op tijd naar de luchthaven te komen. "Als er vluchten zijn afgelast, kan men best contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij", aldus nog de woordvoerder. (Belga/AVE)

Onze partners