IMF-topvrouw Christine Lagarde moet voor de rechtbank verschijnen

17/12/15 om 16:54 - Bijgewerkt om 17:05

Christine Lagarde, topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moet voor nalatigheid terechtstaan in de zaak Tapie/Adidas, die gaat over misbruik van Frans overheidsgeld. Dat meldt het Franse persagentschap AFP.

IMF-topvrouw Christine Lagarde moet voor de rechtbank verschijnen

© Belga

Christine Lagarde, topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moet voor nalatigheid terechtstaan in de zaak Tapie/Adidas, die gaat over misbruik van Frans overheidsgeld. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op basis van een gerechtelijke bron.

Het gaat om een zaak uit 2008. Toen was Christine Lagarde nog de minister van financiën in de regering van toenmalig president Nicolas Sarkozy.

De zaak gaat over een geschil tussen de Franse zakenman Bernard Tapie en de toenmalige staatsbank Crédit Lyonnais, over de verkoop van Adidas. In 2008 wees het arbitragetribunaal Tapie een som van 403 miljoen euro toe. Onderzoekers vermoeden dat hij een deal heeft gekregen in ruil voor zijn (financiële) steun aan Nicolas Sarkozy.

In augustus vorig jaar werd Lagarde in verdenking gesteld wegens 'verzuim' in de zaak. Haar wordt verweten dat ze geen verzet heeft aangetekend tegen de arbitrage.(Belga/NSK)

Onze partners