Huiszoeking bij IMF-topvrouw Lagarde

20/03/13 om 14:38 - Bijgewerkt om 14:38

Christine Lagarde, directeur van het Internationaal Monetair Fonds, kreeg de politie over de vloer voor een huiszoeking. De ex-minister wordt verdacht van machtsmisbruik als toenmalig minister van Financiën.

Huiszoeking bij IMF-topvrouw Lagarde

© EPA

In het Parijse apparement van IMF-voorzitster Christine Lagarde viel de politie binnen voor een huiszoeking. Die kaderde in het onderzoek naar zakenman Bernard Tapie, die betrokken was bij de verkoop van Adidas, waarbij de bank Crédit Lyonais bemiddelaar speelde. De bank zou Tapie hebben bedrogen, waarna hij dankzij Lagarde een schadevergoeding kreeg van zo'n 285 miljoen euro.

Lagarde wordt machtsmisbruik verweten. Ze zou haar hooggeplaatste functie als financiënminister ten tijde van president Sarkozy hebben misbruikt om een gunstige regeling voor Tapie te verkrijgen.

Lagarde kwam in opspraak als minister van Financiën, omdat ze haar macht als minister misbruikt zou hebben. "Mevrouw Lagarde heeft niets te verbergen", verklaarde haar advocaat Yves Repiquet. Volgens Repiquet is het vreemd dat Lagarde in het onderzoek vermeld wordt. (Belga/EA)

Onze partners