Hongaarse premier: 'Trump is de beste keuze voor Europa'

23/07/16 om 16:05 - Bijgewerkt om 16:05

Donald Trump als president is beter voor Europa - en Hongarije - dan Hillary Clinton aan het roer in het Witte Huis. Dat heeft de Hongaarse premier Viktor Orban gezegd tijdens een toespraak in het Roemeense Baile Tusnad.

Hongaarse premier: 'Trump is de beste keuze voor Europa'

© REUTERS

Orban is in het bijzonder gecharmeerd door de voorstellen van The Donald betreffende het uitroeien van het terrorisme, gemaakt tijdens diens acceptance speech donderdag op de Republikeinse conventie in Cleveland. Onder die voorstellen: meer bevoegdheden voor de inlichtingendiensten en het opschorten van de immigratie uit "bij het terrorisme" betrokken landen.

Zelf staat Orban bekend om zijn zelfs in Europese termen virulente anti-migratiestandpunten. De leider van de rechtse Fidezpartij ziet ook een oorzakelijk verband tussen de migratiestroom en de recente aanslagen in Europa. Zowel Orban als Trump is bovendien zeer te vinden voor het bouwen van scheidingsmuren.

Begin deze maand kondigde de Hongaarse premier aan op 2 oktober een referendum te houden over het vluchtelingenplan van de EU. (Belga/NSK)

Onze partners