Honderden Pakistaanse gevangenen ontsnapt na aanval van taliban

30/07/13 om 11:47 - Bijgewerkt om 11:47

Meer dan tweehonderd gevangenen, onder wie tientallen islamistische strijders, zijn kunnen ontsnappen uit een gevangenis in het noorden van Pakistan na een aanval van de Pakistaanse taliban TTP.

Honderden Pakistaanse gevangenen ontsnapt na aanval van taliban

© AFP

Bij de aanval op de gevangenis en een vuurgevecht tussen de rebellen en de politie kwamen minstens twaalf mensen om. De slachtoffers zijn gevangenen, politieagenten en talibanstrijders.

"In totaal zijn 243 gevangenen ontsnapt. Zes van hen zijn wat later weer opgepakt door de politie", aldus Mushtaq Jadoon, een Pakistaanse verantwoordelijke, op de televisiezender Ary News.

Hij verklaarde nog dat een dertigtal ontsnapte gevangenen betrokken waren geweest bij gewapende aanvallen.

Granaten en raketten

Meer dan honderd militanten van de taliban, verkleed als politieagenten, belaagden de gevangenis van Dera Ismaïl Khan, in de provincie Khyber Pakhtunkhwa, iets voor middernacht met granaten, raketten en automatische geweren.

Volgens een woordvoerder van de rebellen drongen 150 strijders de gevangenis binnen en werden meer dan 300 gevangenen bevrijd.


De autoriteiten hebben in Dera Ismaïl Khan, een bolwerk van de taliban en van andere groepen gelinkt aan al-Qaida, een avondklok ingesteld. (Belga/TE)

Onze partners