'Honderden migranten verdronken in Middellandse Zee'

18/04/16 om 14:21 - Bijgewerkt om 14:22

Er zijn berichten dat een boot met naar schatting circa 400 migranten aan boord is gekapseisd op de Middellandse Zee. Er wordt gevreesd voor meer dan 300 doden.

'Honderden migranten verdronken in Middellandse Zee'

Archiefbeeld: Italiaanse kustwacht helpt bootvluchtelingen © BELGAIMAGE

Het nieuws wordt gemeld door een Somalische diplomaat in Egypte en Italiaanse media, maar is nog niet bevestigd door de Internationale Organisatie voor Migratie. Het zou gaan om migranten uit vooral Somalië, Ethiopië en Eritrea die vanuit Egypte op weg waren naar Italië.

In een reactie tweette Artsen Zonder Grenzen (AZG) dat de Middellandse Zee een 'massagraf' is geworden. De Italiaanse president Sergio Mattarella sprak van 'een tragedie'.

Gered

Over het exacte cijfer van het aantal doden heerst nog enige onduidelijkheid. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier, had het over 'meer dan 300', Egyptische media leggen de dodentol boven de 400. Naar verluidt konden amper 29 opvarenden gered worden. SOS Méditerrannée heeft het echter over 108 geredde migranten.

Precies één jaar geleden, 18 april 2015, kwamen bij het zinken van een smokkelboot in de Middellandse Zee 'honderden' migranten om. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners