Hollande houdt 'tête à tête' met Poetin

28/05/14 om 04:52 - Bijgewerkt om 04:52

Bron: Trends

De Franse president François Hollande gaat zijn Russische collega Vladimir Poetin onder vier ogen spreken. Hij doet dat op 6 juni, wanneer Poetin de herdenking van de geallieerde landing in Normandië bijwoont.

Hollande houdt 'tête à tête' met Poetin

President van Rusland Vladimir Poetin (L) en zijn Franse ambtsgenoot François Hollande. © REUTERS

Hollande zal naar eigen zeggen met de Russische president praten over de crisis in Oekraïne. De Franse president vindt dat Poetin de nieuwe president van Oekraïne, Petro Porosjenko, moet erkennen.

Eerder deze maand raakte al bekend dat Poetin de herdenking van de landing in Normandië zou bijwonen, op uitnodiging van Frankrijk. "We mogen dan misschien wel van mening verschillen, ik zal nooit vergeten dat het Russische volk miljoenen levens heeft gegeven tijdens de Tweede Wereldoorlog", verkondigde Hollande toen.

Het Witte Huis liet weten dat er geen ontmoeting onder vier ogen gepland is tussen de Amerikaanse president Barack Obama en Poetin. Poetin is grotendeels persona non grata in het Westen sinds Rusland eerder dit jaar gebruik maakte van de onrust in Oekraïne om het Krim-schiereiland te annexeren. (Belga/TV)

Onze partners