Hiv-patiënten welkom in China

28/04/10 om 10:37 - Bijgewerkt om 10:37

Peking heft de beperkingen voor buitenlanders die het hiv-virus dragen op naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling.

Hiv-patiënten welkom in China

© Reuters

De regering van de Chinese president Hu Jintao heeft de wet over de toegang van buitenlanders gewijzigd. Op de website van de overheid staat te lezen dat vanaf nu ook dragers van het hiv-virus en aidspatiënten het land binnenmogen.

Peking heeft de beperkingen opgeheven naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling die zaterdag opent in Shanghai. De officiële pers in China verwacht honderd miljoen bezoekers gedurende de komende zes maanden, onder wie vier miljoen buitenlanders.

De beslissing van China, waar ongeveer 740.000 mensen besmet zijn met hiv, wordt met groot enthousiasme onthaald bij de Verenigde Naties en de Wereldgezondheidsorganisatie. Beide organisaties hopen dat deze opheffing andere naties zal inspireren om hun wetten die hiv- en aidspatiënten discrimineren, aan te passen.

Wereldwijd zijn er nog meer dan 50 landen die beperkingen opleggen aan dragers van het virus. Volgens VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon belemmeren die sancties enkel maar het globale beleid voor de strijd tegen aids over de hele wereld.

Lees meer over:

Onze partners