Hittegolf in Verenigde Staten maakt slachtoffers

08/07/12 om 16:35 - Bijgewerkt om 16:35

In verschillende staten van de VS vallen hittedoden te betreuren. In Washington zou een vliegtuig in gesmolten asfalt zijn komen vast te zitten.

Hittegolf in Verenigde Staten maakt slachtoffers

© Reuters

De aanhoudende hitte in grote delen van de Verenigde Staten heeft al aan dertig mensen het leven gekost. De stad Chicago (Illinois) werd het zwaarst getroffen, met tien doden, voornamelijk ouderen.

In verschillende Amerikaanse steden, waaronder Washington en St. Louis, stijgt het kwik uit boven de 40 graden. Zelfs 's nachts wordt op meerdere plaatsen meer dan 30 graden gemeten. "Het huidige weer is buitengewoon", zei Chris Vaccaro, woordvoerder van de Amerikaanse meteorologische dienst, in de Washington Post.

Volgens de krant is op de luchthaven van Washington een vliegtuig vast komen te zitten in het gesmolten asfalt. Het toestel, met 35 passagiers aan boord, moest worden losgetrokken met een truck.

De extreme hitte eiste ook doden in Wisconsin, Pennsylvania en Maryland. Voor de komende dagen worden eerst hevig onweer voorspeld en daarna iets koelere temperaturen. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners