Hillary Clinton trending met 'delete your account' tweet richting Donald Trump

10/06/16 om 05:54 - Bijgewerkt om 05:58

De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton heeft rivaal Donald Trump via Twitter opgeroepen om zijn Twitter-account te sluiten. Clinton, of tenminste de medewerkers die haar Twitter-account beheren, verdienden met de Tweet al meer dan 329.000 "retweets" en 390.000 "likes".

Hillary Clinton trending met 'delete your account' tweet richting Donald Trump

Hillary Clinton © REUTERS

Donald Trump had op de ondersteuning van Hillary Clinton door president Barack Obama gereageerd met een tweet:

"Obama heeft net zijn steun uitgesproken voor Hillary de bedriegster. Hij wil vier jaar extra Obama, maar dat wil niemand anders", tweette de Republikein Trump, die naar alle waarschijnlijkheid zal opnemen tegen Clinton bij de presidentsverkiezingen in november.

Vijf minuten later werd zijn bericht door het team van Clinton geretweet, met de toevoeging van "sluit je account". De tweet werd het meest populaire bericht voor Clinton tot nu toe. Het campagneteam van Clinton bevestigde aan persbureau AFP dat het bericht niet door Hillary zelf geschreven werd.

'Delete your account' betekent in jargon ongeveer het volgende, legt The New York Times uit: je tweet is zo sullig of je mening is zo slecht dat je onmiddellijk van Twitter verwijderd zou moeten worden.

Trump antwoordde meer dan een uur later met een verwijzing naar het onderzoek naar Clintons e-mails die ze via een privaat account verstuurde.

"Hoe lang heeft uw team van 823 personen hierover nagedacht? En waar zijn uw 33.000 e-mails die u verwijderde?" Dat bericht, een verwijzing naar het team van Clinton dat ongeveer het tienvoud aan mensen in dienst heeft, en naar het e-mailschandaal, werd al 119.700 keer geretweet en 175.800 keer geliked.

(Belga/RR)

Onze partners