Hillary Clinton naar Israël, Egypte en Ramallah

20/11/12 om 09:38 - Bijgewerkt om 09:38

Hillary Clinton naar Israël, Egypte en Ramallah

© Reuters

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton gaat naar Israël, Egypte en Ramallah in een poging de inspanningen te doen opschieten om een bestand te bereiken tussen Israëli's en Palestijnen. Dat heeft een Amerikaanse functionaris laten weten.

Clinton is nu nog in Azië met president Barack Obama. In Jeruzalem zal ze de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontmoeten. Ze zal ook over de crisis in de Gazastrook praten met Egyptische en Palestijnse functionarissen. Obama besliste om zijn buitenlandminister naar het Midden-Oosten te sturen nadat hij twee keer praatte met de Egyptische president Mohamed Morsi en Netanyahu.

Israël heeft intussen besloten om zijn grondoffensief in de Gazastrook voorlopig uit te stellen. Volgens een Israëlische functionaris wil de joodse staat alle kansen geven aan de Egyptische inspanningen om een bestand te bewerkstelligen tussen Hamas en Israël. VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon riep in de Egyptische hoofdstad Caïro alle conflictpartijen in Gaza op "de wapens onmiddellijk neer te leggen". De Zuid-Koreaan sprak op een persconferentie met Nabil al-Arabi, voorzitter van de Arabische Liga. (Belga/SD)

Onze partners