Hillary Clinton hervat donderdag campagne

14/09/16 om 01:48 - Bijgewerkt om 01:48

Hillary Clinton zal donderdag, een dag eerder dan verwacht, haar kiescampagne hervatten. Dat heeft haar woordvoerder Nick Merrill bekendgemaakt.

Hillary Clinton hervat donderdag campagne

Hillary Clinton © Belga Image

Vorige week vrijdag werd bij de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton longontsteking vastgesteld. Tegen doktersadvies in bleef ze haar agenda afwerken en nam ze zondag deel aan een herdenkingsplechtigheid voor de aanslagen van 9/11 in New York. Tijdens die plechtigheid werd ze onwel.

Haar campagneteam liet de buitenwereld in het ongewisse en had het vervolgens over de hitte en uitdroging als verklaringen voor de malaise. Vele uren later maakte die campagne bekend dat Clinton al enkele dagen ziek was.

Bill als vervanger

Na enkele dagen rust voelt ze zich voldoende hersteld om opnieuw de baan op te trekken. "Ze heeft dossiers doorgenomen, telefoontjes gepleegd en heeft de toespraak van Barack Obama in Philadelphia gezien", zei haar woordvoerder. "Wij zullen onze campagne donderdag hernemen."

Meer details gaf Nick Merrill niet. Door haar ziekte zag Clinton zich genoodzaakt om haar campagne in Californië op maandag en dinsdag te annuleren. Woensdag neemt haar echtgenoot en voormalig president Bill Clinton de honneurs waar in Nevada.

(Belga/RR)

Onze partners