Hillary Clinton geen kandidaat-vicepresident in 2012

07/10/10 om 13:16 - Bijgewerkt om 13:16

Zowel het Witte Huis als Hillary Clinton zelf heeft het gerucht ontkend dat Clinton de plaats van Joe Biden zou innemen.

Hillary Clinton geen kandidaat-vicepresident in 2012

© EPA

Zowel het Witte Huis als Hillary Clinton zelf heeft het gerucht ontkend dat Clinton bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2012 de plaats van Joe Biden zou innemen als running mate van Barack Obama en dus kandidaat-vicepresident.

Journalist Bob Woodward van de Washington Post had dinsdag op CNN gezegd dat die optie in het Witte Huis op tafel ligt.

Volgens Woodward ziet Clinton een rol als vicepresident zitten om haar kansen op het presidentschap in 2016 te verhogen, en zou Obama met Clinton zijn kansen op een herverkiezing in 2012 verhogen. Uit recente peilingen is gebleken dat Clinton meer steun van de kiezers geniet dan Biden.

"Onzin" Maar Witte Huiswoordvoerder Robert Gibbs deed het gerucht woensdag af als onzin. Volgens Gibbs beschouwt Obama zijn keuze voor Biden als running mate als een van zijn beste beslissingen.

Ook Clinton, die momenteel minister van Buitenlandse Zaken is, ontkent geïnteresseerd te zijn om running mate te worden. "Ik denk dat Joe en ik beiden zeer gelukkig zijn met wat we doen," zei ze.

Harde strijd

Barack Obama en Hillary Clinton voerden in 2008 een harde strijd om presidentskandidaat van de Democraten te worden. Nadat Obama die strijd had gewonnen, begroeven ze de strijdbijl en werd Clinton minister van Buitenlandse Zaken.

Onze partners