Hillary Clinton: Amerika 'rotsvast achter Israel'

20/11/12 om 23:50 - Bijgewerkt om 23:50

Het engagement van de Verenigde Staten voor de veiligheid van Israël is 'rotsvast'. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton verklaard in Jeruzalem.

Hillary Clinton: Amerika 'rotsvast achter Israel'

© Reuters

Clinton is in Israël voor een spoedoverleg over het conflict tussen Israël en Palestijnen in de Gazastrook. De Amerikaanse minister sprak in Jeruzalem met premier Benjamin Netanyahu, onder meer over een bestand.

"Ons engagement voor de veiligheid van Israël is rotsvast en onwankelbaar. Het is daarom dat ik denk dat het essentieel is dat de situatie in Gaza niet langer escaleert", aldus Clinton tijdens een korte persconferentie.

Diplomatieke oplossing

Clinton zei na het gesprek met Netanyahu ook dat de VS een duurzame oplossing zoeken voor de crisis, die leidt tot stabiliteit in de regio. "Het is mogelijk dat we op lange termijn een oplossing vinden via diplomatieke weg. De VS doen de komende dagen, samen met onze partners in Israël en in de regio, alle inspanningen om de veiligheid van Israël te garanderen, de levensomstandigheden voor de bevolking in Gaza te verbeteren en een globale vrede te bereiken voor iedereen in de

regio", aldus Clinton. (Belga/TV)

Onze partners