Hezbollah waarschuwt voor 'gepaste reactie' op Israëlische luchtaanval

26/02/14 om 15:37 - Bijgewerkt op 27/02/14 om 14:29

Hezbollah waarschuwt dat Israël zich mag verwachten aan een 'gepaste reactie' na een luchtaanval op een basis van de sjiitische groepering in het Libanese grensgebied met Syrië.

Hezbollah waarschuwt voor 'gepaste reactie' op Israëlische luchtaanval

Hezbollah-leider Hassan Nasrallah © AFP

Hezbollah spreekt van een 'flagrante aanval op Libanon en zijn soevereiniteit en grondgebied', zo luidde het op de Libanese televisiezender Al-Manar. 'Dit bevestigt de zionistische vijandigheid en vraagt om een duidelijk statement. Het Verzet (de militaire tak van Hezbollah, nvdr.) beraadt zich over waar en wanneer gepast te reageren.'

Beschermen

De luchtaanval vond maandagavond plaats en viseerde wellicht een raketbasis van Hezbollah in de buurt van Janta in de Bekavallei.

Israël bevestigt noch ontkent de aanval, maar premier Benjamin Netanyahu zei gisteren wel dat zijn regering 'al het nodige zal doen om de veiligheid van Israël te beschermen, zonder te zeggen wat wel of wat niet.'

Doden

Hezbollah bevestigt dat de luchtaanval materiële schade veroorzaakte maar ontkent dat er doden vielen. Volgens televisiezender Al-Arabiya, die bronnen bij de Libanese ordediensten citeert, zouden bij de aanval verschillende Hezbollah-militanten zijn omgekomen.

In 2006 kwam het tot een oorlog tussen Hezbollah en Israël, die ongeveer een maand duurde.

Lees meer over:

Onze partners