Hevig stormweer treft ook Ierland

16/02/14 om 08:15 - Bijgewerkt om 08:16

De storm 'Ulla' die over Groot-Brittannië raast, heeft nu ook aan een persoon in Ierland het leven gekost. Eerder verloren al twee Britten het leven door het noodweer.

Hevig stormweer treft ook Ierland

© reuters

In de Ierse stad Cork stierf een 65-jarige man die in dienst van een telecombedrijf probeerde om de telefoonverbinding te herstellen. Hij werd aan het hoofd geraakt door een omvallende antennemast.

Het noodweer had eerder op de dag al aan twee Britten het leven gekost. In Londen overleed een vrouw toen een zijgevel van een huis instortte. Een man overleed op een cruiseschip.

De storm Ulla zorgt niet alleen voor dodelijke slachtoffers, volgens de Britse energiemaatschappij Energy Networks Association (ENA) zitten nog altijd 85.000 huishoudens zonder elektriciteit. Zaterdagochtend was er sprake van 140.000 huishoudens die het zonder stroom moeten stellen.

Intussen neemt de vrees toe dat de Thames dit weekend een nieuwe recordhoogte zal bereiken. "Wat we de komende 24 uur zullen doen is van vitaal belang, want spijtig genoeg zal het waterpeil van de rivier blijven stijgen", verklaarde de Britse premier David Cameron, die zaterdag op bezoek was in Chertsey, een dorp ten westen van Londen. "Elke zandzak, elk beschermd huis, elke barrière die het water tegenhoudt kan een groot verschil maken", klonk het. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners