Het wordt druk op de Europese wegen

27/07/12 om 14:12 - Bijgewerkt om 14:12

De Europese wegen staan voor een druk (wissel)weekend. Vrijdagochtend doken in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland de eerste vakantiefiles op.

Het wordt druk op de Europese wegen

© Reuters

In eigen land valt de verkeersdrukte mee, zo meldt mobiliteitsclub VAB.

In Duitsland begint in de dichtstbevolkte deelstaat Baden-Württemberg de vakantie. Baden-Württemberg telt niet alleen de meeste knelpunten, bovendien wordt er op verschillende plaatsen gewerkt. De eerste files vormden zich dan ook aan de wegenwerken op de A8 Karlsruhe-Stuttgart-München.

In Frankrijk begint het verkeer nu ook al op gang te komen, en dan vooral in de Rhônevallei. Zo staat er op de A6 Dijon-Lyon file bij de Fourvière tunnel, is er file op de A7N in Lyon en voor Vienne op de A7 Lyon-Orange. Verder vertraagt het verkeer richting Atlantische kust op de A10 voor Bordeaux.

In Zwitserland is dit weekend een 'zwart weekend', maar voorlopig valt de drukte voor de Gotthardtunnel nog mee. Na de Gotthardtunnel gebeurde een ongeval tussen Quinto en Faido richting Italiaanse grens. De weg is daar momenteel afgesloten en er staat ondertussen een file. De wachttijd bedraagt een half uur. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners