Live HERLEES Zoon piloot verdwenen Boeing: 'Onmogelijk dat mijn vader crash veroorzaakte'

27/03/14 om 07:55 - Bijgewerkt om 14:33

Een Thaise satelliet heeft zo'n 300 drijvende objecten waargenomen in de Indische Oceaan. Het is mogelijk dat het om brokstukken van de verdwenen Boeing van Malaysia Airlines gaat.

HERLEES Zoon piloot verdwenen Boeing: 'Onmogelijk dat mijn vader crash veroorzaakte'

© Reuters

 • Annelies Van Erp

  Familieleden reageren twijfelachtig op vondst brokstukken

  De familieleden van de passagiers van de Boeing van Malaysia Airlines reageren met enige scepsis op het nieuws dat Thaise satellietbeelden meer dan 300 brokstukken tonen die mogelijk afkomstig zijn van het vermiste vliegtuig.

  "Zolang de onderzoekers niets uit het water vissen en zwart op wit bewijzen dat de brokstukken afkomstig zijn van de Boeing, weet ik niet wat ik moet geloven", zegt Steve Wang aan het persagentschap AP. Hij is de zoon van een 57-jarige Chinese vrouw die op het vliegtuig zat.

 • Annelies Van Erp

  Vliegen was nog nooit zo veilig

  De mysterieuze verdwijning van het passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines heeft bij heel wat mensen de vliegangst wellicht nog wat aangewakkerd. Wat begrijpelijk is, maar niet helemaal terecht.

  De laatste decennia vielen wereldwijd steeds minder doden door vliegrampen of kapingen. En dat terwijl het aantal vliegtuigpassagiers de voorbije veertig jaar bijna is vertienvoudigd. Sterven in een vliegtuig? De kans dat u in een auto aan uw einde komt, is vandaag 180 maal groter.

  Bekijk hier de dodelijkste vliegtuigongelukken uit de geschiedenis.

 • Annelies Van Erp

  Zoon piloot reageert voor het eerst: 'Ik probeer speculaties te negeren'

  De zoon van de piloot van de verdwenen Maleisische Boeing heeft voor het eerst gereageerd in een kranteninterview. De speculaties dat zijn vader het ongeluk zou hebben veroorzaakt, doet hij af als "onmogelijk."

  "Alles wat online verschijnt over de vermiste Boeing lees ik, maar tegelijkertijd probeer ik de speculaties te negeren. Ik ken mijn vader beter dan dat", zegt de 26-jarige Ahmad Seth in een interview met de New Strait Times. Hij is de jongste zoon van de 53-jarige kapitein Zaharie Ahmed Shah.

  Sinds de verdwijning van de Boeing op 8 maart, doen de wildste verhalen de ronde over wat er gebeurd kan zijn. Sommige kwade tongen beweren dat de kapitein het vliegtuig gekaapt zou hebben als een politieke daad.

  "Hoewel mijn vader en ik elkaar niet zoveel zien omdat hij veel reist, ken ik hem goed. En weet ik dat hij zoiets nooit zou doen", zegt Ahmad Shah.

  Het onderzoek dat nu al 19 dagen duurt, heeft nog geen enkele bewijslast tegen de piloot opgeleverd, meldde CNN eerder. Ook het FBI-onderzoek, naar de vliegsimulator van de piloot leverde tot nu toe niets op.

 • Annelies Van Erp

  Thaise satelliet neemt 300 drijvende objecten waar

  Een Thaise satelliet heeft zo'n 300 drijvende objecten waargenomen in de Indische Oceaan, ongeveer 200 kilometer van het zoekgebied. Dat meldt de Thaise krant The Nation.

 • Annelies Van Erp

  Opname rampenfilm stopgezet wegens teveel gelijkenissen

  De opnames van de rampenfilm 'Deep Water', worden voor onbepaalde tijd stopgezet. Het verhaal zou teveel gelijkenissen vertonen met de verdwenen Boeing van Malaysia Airlines.

  "Uit respect voor de nabestaanden wachten we met filmen. We willen eerst weten wat er exact gebeurd is", meldt producent Gary Hamilton aan het persagentschap AP.

  'Deep Water' vertelt het verhaal van een vliegtuig dat onderweg is van Sydney naar Beijing. Onderweg stort het neer in de oceaan waardoor overlevenden oog in oog komen te staan met haaien en andere dieren.

  De film is een Australische-Chinese coproductie. Het merendeel van de passagiers aan boord van vlucht MH370 was ook Chinees. 'Deep Water' is een vervolg op de film 'Bait' uit 2012. Daarin loopt een warenhuis onder water en moeten bezoekers de aanval van een haai zien te overleven.

 • Annelies Van Erp

  Vliegtuigen moeten aan grond blijven door het slechte weer

  Door het slechte weer boven de zuidelijke Indische Oceaan verloopt de zoektocht naar de verdwenen Boeing erg traag.

  Vliegtuigen moeten aan de grond blijven, want de zichtbaarheid is ontzettend slecht. Ook de wind maakt het te gevaarlijk voor vliegtuigen om op te stijgen. Vijf schepen zetten, ondanks de moeilijke condities, de zoektocht verder.

  De Australische overheid verwacht dat het slechte weer nog 24 uur zal aanhouden. Het is al de tweede keer deze week dat het slechte weer hinder veroorzaakt.

Onze partners