Helikopter botst met kraan in Londen: 2 doden (Video)

16/01/13 om 10:25 - Bijgewerkt om 10:25

In Londen is een helikopter op een kraan gebotst en neergestort. Er vielen twee doden en negen mensen raakten gewond.

Helikopter botst met kraan in Londen: 2 doden (Video)

© postboxadam

In het zuiden van Londen is een helikopter op een kraan gebotst en neergestort, zo hebben de BBC en SkyNews gemeld. Er zouden twee doden gevallen zijn. Twee gewonden werden al naar het ziekenhuis gebracht. Over meer gewonden is nog niets geweten. De brandweer zei meerdere oproepen te hebben gekregen dat in de wijk Vauxhall nabij de Theems een heli een kraan had geraakt. Volgens de politie kwamen er vanaf 08.00 uur plaatselijke tijd (09.00 uur Belgische tijd) eerste oproepen. Volgens NRC, dat de Britse politie citeert, zijn er twee doden gevallen. Twee gewonden werden al naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet geweten of er meer gewonden zijn. Er brak brand uit, maar die is nu onder controle, aldus de brandweer, die met 60 personen aanwezig waren.

Minstens vier ziekenwagens en talrijke politievoertuigen zijn ter plaatse. In het gebied zijn een zwarte rookpluim en vlammen te zien. Bij de crash zijn twee auto's en een onbekend aantal mensen betrokken, zo meldde SkyNews op gezag van de brandweer.

De in het centrum van Londen neergestorte helikopter zou van het type Agusta-109 zijn, zo heeft SkyNews gemeld. Er zou één iemand aan boord zijn geweest en er zou zich een enorme ontploffing hebben voorgedaan.

'Wolken van zwarte rook'

Nicky Morgan, MP (Member of Parliament, parlementslid red.) voor Loughborough, was getuige, aldus de BBC. "Plots klonk een enorme knal, ik dacht dat er iets ontploft was. Daarna verschenen er heel veel wolken van zwarte rook. Ik neem aan dat het geluid dat ik hoorde ofwel de helikopter was die tegen de kraan vloog, ofwel de kraan die instortte.

Andere getuigen melden dat het wrak van de helikopter twee auto's raakte. Quinn Murray, die in de buurt aan het fietsen was, zei: "Ik zag de helikopter de kraan raken en links van het station neerkomen. Er was veel vuur en een enorme rookpluim. De wrakken vielen niet op de weg, maar op een werf. Er zijn heel wat nooddiensten ter plaatse."

Grote verkeersader

Het hefschroefvliegtuig zou aan een grote verkeersader, Vauxhall Cross aan Wandsworth Road in South Lambeth, zijn neergekomen nadat het tegen een kraan botste. Het gebouw waarop de bouwkraan stond was in de mist gehuld, meldde de Britse openbare omroep ook. De kraan hangt nu langszij. In de buurt van de plaats van het ongeluk bevindt zich de helihaven Battersea. Er zijn ook berichten dat een deel van de kraan op de grond is neergekomen.


Lees meer over:

Onze partners