Hek moet Holocaust-monument beschermen tegen wildplassers

07/01/14 om 09:44 - Bijgewerkt om 09:44

Steeds meer wildplasser bevuilen het Holocaust-monument in Berlijn. Daarom wil de politie een hek plaatsen rond het monument.

Hek moet Holocaust-monument beschermen tegen wildplassers

Holocaust-monument in Berlijn © Reuters

Het Holocaust-monument in de Duitse hoofdstad Berlijn heeft geregeld af te rekenen met wildplassers. De politie is daarom van plan bij grootste evenementen een hek rond de 2.711 betonnen stenen te plaatsten. Dat meldt het persbureau AP.

Op YouTube is een video te zien waarin feestgangers tijdens oudejaarsnacht tegen het Holocaust-monument plassen in de Duitse hoofdstad Berlijn. De personen lopen joelend rond en gaan op de blokken liggen.

6 miljoen joden

Het monument in het centrum de stad herdenkt de 6 miljoen joden die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het monument bestaat uit 2.711 betonnen blokken en bevindt zich vlakbij de Brandenburger Tor. Op dat centrale plein komen jaarlijks honderdduizenden mensen samen om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten.

De joods-Amerikaanse bedenker van het kunstwerk, Peter Eisenman, ontworp de blokken als een 'open' monument, zonder scherpe beveiliging. Maar naar aanleiding van de opgedoken beelden, komt daar binnenkort verandering in.

'Aanvaardbare oplossing'

Woordvoerder van de politie Thomas Neuendorf, laat weten dat in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid hekken rond het monument zullen worden geplaatst bij grote evenementen.

'Een aanvaardbare oplossing', aldus de stichting die het monument beheert. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners