Harvard sluit zestigtal studenten uit wegens examenfraude

02/02/13 om 08:31 - Bijgewerkt om 08:31

Een zestigtal studenten van Harvard is, al dan niet tijdelijk, uitgesloten van de Harvard University. Ze waren betrokken bij "het grootste examenschandaal ooit" op de prestigieuze Amerikaanse universiteit.

Harvard sluit zestigtal studenten uit wegens examenfraude

De betrokken studenten fraudeerden bij een examen dat thuis afgewerkt mocht worden. Het bedrog werd in augustus vorig jaar ontdekt.

Volgens Amerikaanse media gaat het om het grootste examenschandaal ooit voor de universiteit nabij Boston, aan de Oostkust. In totaal werden 125 studenten verdacht: zij zouden hun antwoorden onderling gedeeld hebben.

Hoeveel studenten Harvard moeten verlaten, is niet exact geweten. "Iets meer dan de helft" van de verdachte studenten moet "voor bepaalde tijd de universiteit verlaten", zegt decaan Michael Smith van de faculteit Kunsten en Wetenschappen. Een dertigtal studenten krijgt opschorting van straf, de overigen krijgen geen disciplinaire straf opgelegd.

Hoelang de studenten uitgesloten zijn, is niet geweten. De website van de universiteit vermeldt dat de gemiddelde schorsing twee tot vier semesters duurt. (Belga/MI)

Onze partners