Harde straffen voor te weinig tranen in Noord-Korea

19/01/12 om 11:14 - Bijgewerkt om 11:14

Noord-Koreanen die te weinig hebben gehuild om de dood van hun voormalige leider Kim Jong-Il worden 6 maanden naar een strafkamp gestuurd.

Harde straffen voor te weinig tranen in Noord-Korea

© Reuters

Na de rouwperiode om de dood van het Noord-Koreaanse communistische monument Kim Jong-Il, vonden de autoriteiten het tijd om de Noord-Koreanen die net niet hard genoeg huilden of geen blijk gaven van oprechte droefheid, te straffen. Wie schuldig bevonden werd, kreeg 6 maanden werkkamp te verduren, de Noord-Koreaanse variant van slavernij.

Bovendien werd er ook hardhandig opgetreden tegen mensen die kritiek uitten tegen de uit drie generaties bestaande Noord-Koreaanse dynastie. Verdachten moesten naar heropvoedingskampen of werden samen met hun hele familie verbannen naar afgelegen rurale gebieden, aldus de Daily NK.

Verheerlijking van Kim Jong-Un

Naast angst zaaien, zijn de autoriteiten ook begonnen met het opbouwen van een personencultus rond Kim Jong-Un. Zo wordt de nieuwe leider onder meer vergoddelijkt door een propaganda-actie waarbij voertuigen van 7u tot 19u opgesteld worden aan drukke pendelwegen en daarbij de glorie van de jonge Kim bezingen. Die propaganda eist ook zijn tol. Noord-Koreanen uit alle sectoren worden verplicht om zowel in de voor- als namiddag over de grootste Kim Jong-Un te leren, wat het volk enorm vermoeit.

Eerder al hadden de autoriteiten bevolen om iedereen neer te schieten die het land probeerde te ontvluchten tijdens de rouwperiode en daarnaast ook hun familie te elimineren. Noord-Koreanen die buitenlandse telefoontjes pleegden, moesten hetzelfde lot ondergaan. Vroeger konden beschuldigden makkelijker onder dergelijke straffen uitkomen via omkoperij, nu blijkt dat veel moeilijker. (MVB)

Onze partners