Hamas prijst bomaanslag in Tel Aviv waarbij 17 gewonden vallen

21/11/12 om 12:04 - Bijgewerkt om 12:04

Een explosie in een autobus in het centrum van Tel Aviv heeft minstens 17 gewonden gemaakt.

Hamas prijst bomaanslag in Tel Aviv waarbij 17 gewonden vallen

© Reuters

Een explosie in een autobus in het centrum van Tel Aviv heeft minstens 17 gewonden gemaakt, zo melden Israëlische artsen. Een van de gewonden is er erg aan toe. Een woordvoerder van de regering spreekt van een "terroristische aanslag". De Israëlische politie zei dat de dader de explosieven op de bus dropte en dan wegrende.

Volgens Israëlische media gooide minstens één onbekende een springtuig in de bus en nam hij dan de vlucht. Een tweede man werd opgepakt. De aanslag vond plaats vlakbij het Israëlische ministerie van Defensie. Het gaat om de eerste aanslag op een bus in Tel Aviv sinds 2006.

Felicitaties

Volgens de BBC waren in Gaza-stad vreugdeschoten te horen nadat het nieuws van de busexplosie bekend raakte. "We feliciteren ons volk voor deze heldhaftige daad", zei Hamas, de radicaalislamistische partij die aan de macht is in de Gazastrook, in een mededeling die via de luidsprekers van moskeeën in de Gazastrook voorgelezen werd.

Het incident gebeurde op een moment dat Israël blijft doorgaan met de aanval op Gaza en de Palestijnse militanten raketten blijven afvuren op Israël. Zo'n 139 Palestijnen en 5 Israëli's kwamen al om bij het escalerende geweld.

Staakt-het-vuren
De aanslag gebeurde tijdens een bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Rodham Clinton, die in de regio is om ondersteuning te geven aan de door Egypte geleide pogingen om tot een bestand te komen tussen Israël en het islamistische Hamas-bestuur van de Gazastrook.

In de Gazastrook zei medisch personeel dat woensdag minstens twaalf Palestijnen gedood werden bij Israëlische luchtaanvallen. (Belga/TE/SD)


Lees meer over:

Onze partners