Hamas en Israël akkoord over staakt-het-vuren

21/11/12 om 18:42 - Bijgewerkt om 18:42

De Egyptische minister van Buitenlandse Zaken kondigt aan dat Hamas en Israël een staakt-het-vuren gesloten hebben.

Hamas en Israël akkoord over staakt-het-vuren

© Reuters

De radicaal islamitische organisatie Hamas en Israël hebben een akkoord bereikt over een staakt-het-vuren, dat meldt Reuters. Volgens dat persagentschap is het de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Mohammed Kamel Amr die de mededeling deed. Egypte speelt een belangrijke rol in de onderhandelingen, waarbij ook Amerikaans Buitenlandminister Hilary Clinton betrokken is.

Reuters meldt nog dat Israël akkoord gaat, maar dat het de blokkade op Gaza niet zal opheffen. De wapenstilstand gaat in om 19.00 uur GMT (20.00 uur Belgische tijd). Clinton juicht het staakt-het-vuren toe en kijkt naar eigen zeggen uit naar breder akkoord voor de regio.

Al 148 Palestijnen gedood, 5 Israëliërs

Sinds de start van de Israëlische operatie in de Gazastrook op 14 november zijn zeker 148 Palestijnen gedood en een duizendtal anderen gewond geraakt. Vijf Israëliërs werden door Palestijns geschut gedood.

Bij nieuwe Israëlische aanvallen woensdag op de Gazastrook werden elf Palestijnen gedood, onder wie een kind dat het leven liet bij een aanval op het gebouw waarin zich het kantoor van het Franse persbureau AFP bevindt. Dit is uit medische bronnen vernomen.

Het was de tweede aanval op het gebouw in 24 uur tijd. Een fotograaf van AFP zag hoe het lichaam van het kind door zijn familie weggedragen werd. Woensdag werd ook een 4-jarig meisje gedood bij een Israëlische aanval op een Palestijns vluchtelingenkamp. Er vielen eveneens 17 Israëlische gewonden bij een aanslag op een bus in Tel Aviv. (Belga/SD)


Lees meer over:

Onze partners