Hackers Anonymous vallen websites Britse regering aan

21/08/12 om 15:53 - Bijgewerkt om 15:53

Het bekende hackerscollectief Anonymous heeft websites van de Britse regering aangevallen, als vergelding voor de manier waarop Londen met de zaak Julian Assange omgaat.

Hackers Anonymous vallen websites Britse regering aan

© AFP

Anonymous eiste op Twitter de verantwoordelijkheid op voor de cyberaanvallen.

Het Britse ministerie van Justitie gaf toe dat zijn website 'onderbrekingen' had gekend. Op de site staan echter geen gevoelige gegevens, luidde het. De diensten van de Britse premier David Cameron lieten weten dat de aanvallen op de site van Downing Street waren "mislukt".

Geschil

Julian Assange, stichter van de klokkenluiderswebsite WikiLeaks, heeft zich verschanst in de ambassade van Ecuador in Londen. Het land verleende hem vorige week politiek asiel.

Het Verenigd Koninkrijk wil de Australiër uitleveren aan Zweden, waar de justitie hem wil verhoren in verband met verkrachting en seksueel geweld. Assange zegt dat hij bij uitlevering aan Zweden riskeert naar de VS te worden gestuurd. Daar riskeert hij naar eigen zeggen de doodstraf wegens spionage, nadat WikiLeaks in 2010 Amerikaans diplomatiek verkeer publiceerde. Londen weigert Assange als een vrij man te laten vertrekken.

Ecuador is bereid om samen met het Verenigd Koninkrijk en Zweden een oplossing te zoeken voor Assange. Dat heeft president Rafael Correa gezegd. Volgens Correa is de "onbuigzame houding" van Londen en Zweden de oorzaak van de huidige situatie. President Correa zei nog dat hij hoopt op een "duidelijk antwoord" van de Organisatie van Amerikaanse Staten in de zaak-Assange. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners