Guatemala: 7 gevangenen dood in afvalcontainers

27/08/15 om 04:11 - Bijgewerkt om 04:11

In een gevangenis van het Centraal-Amerikaanse land Guatemala zijn zeven gedetineerden gedood. Hun lijken werden aangetroffen in de grote vuilniscontainers van de gevangenis.

Guatemala: 7 gevangenen dood in afvalcontainers

Archiefbeeld van de El Boqueron-gevangenis in Guatemala. Na een bloedig incident wacht een jongen op nieuws over zijn gedetineerde vader © REUTERS

Dat heeft de lokale overheid meegedeeld.

De feiten vonden plaats in de zwaarbeveiligde gevangenis van El Boqueron, in de stad Cuilapa, in het zuidoosten van het land. Volgens de autoriteiten maakten de zeven wellicht deel uit van de criminele jongerenbende "Mara Salvatrucha". Ze werden geslagen en vervolgens verstikt, aldus Rudy Esquivel, de woordvoerder van Justitie.

Eerder deze maand werden al eens drie dode gevangenen ontdekt in de toiletten van dezelfde gevangenis. Toen waren de slachtoffers vermoedelijke leden van de Los Paisas-bende.

'Onderzoek'

Volgens Yahoo News bevat de gevangenis 521 gedetineerden, van wie 286 tot de Mara Salvatrucha-bende behoren. Ze zijn makkelijk te herkennen: hun hele lichaam is getatoeëerd.

De problemen in gevangenissen in Guatemala zijn niet nieuw. Eerder vroeg VN-mensenrechtencommissaris Alberto Brunori een onderzoek naar de 20 gedetineerden die dit jaar in Guatemala aan een gewelddadig einde kwamen.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners