Grote ophef na oproep op Facebook om moslims te slachten

09/09/11 om 17:26 - Bijgewerkt om 17:26

Een oproep op de socialenetwerksite Facebook om op 6 november "de moslims te slachten in plaats van schapen" zorgt voor grote ophef in Frankrijk.

Grote ophef na oproep op Facebook om moslims te slachten

© Reuters

Een oproep op de socialenetwerksite Facebook om op 6 november "de moslims te slachten in plaats van schapen" zorgt voor grote ophef in Frankrijk."Het is een betreurenswaardige oproep tot moord", zegt Abdallah Zekri van de Raad voor de Moslimcultus.

De Franse Raad voor de Moslimcultus heeft klacht ingediend en wil dat de Facebookpagina in kwestie "onmiddellijk" verwijderd wordt.

Volgens Zekri zitten de daden van islamofobie in Frankrijk in stijgende lijn sinds de UMP van president Nicolas Sarkozy een debat gelanceerd heeft over immigratie en de islam.

Abdallah Zekri herinnert eraan dat het feest niet alleen de moslims aangaat. "Abraham is de vader van drie monotheïstische godsdiensten".

Op 6 november vieren de moslims Eid al-Adha, ook wel het Offerfeest of het "grote feest" genoemd. Het is de afsluiter van de pelgrimstocht naar Mekka. De moslims moeten die dag een beest slachten ter nagedachtenis van de profeet Abraham die bereid was zijn zoon Ismaïl te offeren, maar daar niet in slaagde.

Volgens de moslimtraditie kwam toen op het allerlaatste moment de engel Gabriël die zei dat een schaap de plaats van de zoon mocht innemen. (Belga/EE) Volg Knack op Facebook

Lees meer over:

Onze partners