Grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld vervoert geen jachttrofeeën meer

04/08/15 om 09:31 - Bijgewerkt om 09:31

Het Amerikaanse Delta Air Lines, de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld, gaat geen jachttrofeeën meer vervoeren aan boord van haar vliegtuigen. Die beslissing werd genomen na de dood van de populaire leeuw Cecil in Zimbabwe.

Grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld vervoert geen jachttrofeeën meer

© REUTERS

'Met onmiddellijke ingang bant Delta wereldwijd het vervoer van trofeeën van leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels als vracht', klinkt het in een persbericht. De luchtvaartmaatschappij zal bovendien haar beleid herbekijken rond andere jachttrofeeën en zal daarover in gesprek gaan met de overheden en de betrokken organisatie.

Eerder al namen Emirates en South African Airways een gelijkaardige beslissing, die midden in het jachtseizoen valt in bepaalde Afrikaanse landen. Na de dood van de leeuw Cecil, een erg geliefd en beschermd specimen uit het wildpark Hwange in de buurt van de vermaarde Victoria-watervallen in Zimbabwe door een Amerikaanse tandarts, heerst er wereldwijde verontwaardiging over illegale jachtpartijen op wilde dieren. (BELGA/NSK)

Lees meer over:

Onze partners