Groot-Brittannië stuurt adviseurs naar Nigeria

08/05/14 om 05:50 - Bijgewerkt om 05:50

De Britse regering stuurt met spoed adviseurs naar Nigeria om te helpen bij de bevrijding van de 200 door Boko Haram ontvoerde schoolmeisjes. Daar zouden ook militairen bij zijn.

Groot-Brittannië stuurt adviseurs naar Nigeria

Nigerianen protesteren tegen de ontvoering van 200 schoolmeisjes door Boko Haram © REUTERS

Dat heeft een woordvoerder van premier Cameron bekendgemaakt. Het interministeriële team zal zo snel mogelijk vertrekken. De woordvoerder preciseerde de samenstelling ervan niet, zo bevestigde hij de aanwezigheid van militair personeel niet.

De Britse adviseurs zullen hoofdzakelijk optreden in de coördinatie van operaties en advies geven aan lokale autoriteiten dan wel rechtstreeks betrokken zijn in acties op het terrein om de meisjes te redden.

De krant The Times bericht ondertussen dat ook verbindingsofficieren van de Special Air Service (SAS), met standplaats in Abuja, zullen deelnemen aan de reddingsoperatie. De SAS is een special forces-eenheid die onder andere gespecialiseerd is in antiterreur-opdrachten en gijzelingszaken.

Het Verenigd Koninkrijk is na de Verenigde Staten en Frankrijk het derde land dat aankondigde experten te sturen om de Nigeriaanse autoriteiten bij te staan. (Belga/TV)

Onze partners