Griekse oproerpolitie valt binnen in gebouwen publieke omroep

07/11/13 om 08:51 - Bijgewerkt om 09:46

De Griekse oproerpolitie is binnengevallen in de gebouwen van de vroegere nationale omroep ERT.

Griekse oproerpolitie valt binnen in gebouwen publieke omroep

Gebouwen van de Griekse omroep ERT in Athene © REUTERS

De Griekse oproerpolitie is binnengevallen in de gebouwen van de nationale omroep ERT in Athene. In de zomer werd de omroep uit de lucht gehaald door de Griekse regering, maar de werknemers houden het omroepgebouw sindsdien bezet.

De Griekse premier Antonis Samaras had de publiek omroep ERT in juni plots gesloten. Dat gebeurde in het kader van de drastische Griekse overheidsbesparingen. Door die beslissing verloren alle 2.500 werknemers hun baan.

Enkele ex-werknemers van de omroep hielden de gebouwen sindsdien bezet. Ze bleven intussen ook programma's uitzenden op het internet.

Deze foto werd gedeeld door de omroep ERT:

Arrestaties

Voor het ERT-gebouw stonden zo'n 200 mensen te demonstreren. Volgens het Griekse peragentschap Ana heeft de politie verschillende arrestaties verricht. Onder de arrestanten bevindt zich Panagiotis Kalfagiannis, de leider van de vakbond Pospert.

Sinds juli zendt de tijdelijke zender EDT vanuit een kleine studio uit op de frequentie van de oude publieke omroep. Een nieuwe, kleinere zender onder de naam NERIT zal volgens de jongste berichten niet voor 2014 gaan uitzenden. (Belga/YD)

Lees meer over:

Onze partners